Bättre mat på idrottsanläggningar

För att främja mer hälsosamma och hållbara val i samband med idrottande har WWF tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Generation Pep tagit fram en enkel checklista för alla som serverar eller säljer mat på idrottsanläggningar.

För att främja mer hälsosamma och hållbara val i samband med idrottande har WWF tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Generation Pep tagit fram en enkel checklista för alla som serverar eller säljer mat på idrottsanläggningar. Checklistan kan användas av alla som serverar mat i samband med idrottande kan använda för att främja mer hälsosamma och hållbara val. Idrottsföreningar, caféer, restauranger, kiosker, evenemangsarrangörer och kommuner kan tillsammans göra skillnad. Se även panelsamtal på temat med WWF, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Generation Pep.

Vego i världsklass drivs sedan Sedan 2018 WWF, tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté.

Sweden Arena – Bättre mat i våra idrottsanläggningar - YouTube

Checklista

Nya politiska beslut har tagits och arbetet för hälsosamma matvanor och ökad fysisk aktivitet är på gång! Vår dialog med beslutsfattare fortsätter och framöver kommer vi fokusera på att bidra uppdragens implementering. Tillsammans besitter vi en bredd, kunskap och erfarenhet som kan bidra till hållbar förändring!

VI STÅR BAKOM
FOLKHÄLSA FÖR ALLA!

Cancerfonden och Hjärt-Lungfonden är initiativtagare till Folkhälsa för alla. Folkhälsa för alla är ett partipolitiskt obundet initiativ.

Har du frågor om initiativet, skriv till info@folkhalsaforalla.se. Vi förbehåller oss rätten att lyfta eller inte lyfta upp olika organisationer som väljer att skriva under initiativet. Vi tar tacksamt emot allt stöd men samarbetar eller går inte automatiskt i god för alla aktörer som skriver under.

Cancerfonden | Hjärt-Lungfonden
info@folkhalsaforalla.se